• Pradžia
  • >
  • Marijampolės regiono savivaldybių ir Marijampolės regiono plėtros tarybos administracijų atstovų susitikimas

Marijampolės regiono savivaldybių ir Marijampolės regiono plėtros tarybos administracijų atstovų susitikimas

2023-03-20 | Marijampolė | Susitikimai

2023 m. kovo 15 d. įvyko susitikimas su Marijampolės regiono savivaldybių atstovais dėl Marijampolės regiono plėtros plano rengimo.

Aptarta:
1. Pažangos priemonių rengimo eiga.
2. Pasiūlymo dėl savivaldybės projekto įtraukimo į regiono plėtros planą forma.
3. Tolimesni veiksmai dėl Funkcinės zonos.

Marijampolės regiono plėtros tarybos administracijos direktorė J. Mitrulevičienė pristatė situaciją, susijusią su Marijampolės regiono plėtros plano 2022–2030 m. pažangos priemonių finansavimo gairėmis. Jau yra parengtos pažangos priemonės pagal  dviejų ministerijų gaires: Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos („Padidinti ugdymo prieinamumą atskirtį patiriantiems vaikams“ ir „Plėtoti įvairialypį švietimą vykdant visos dienos mokyklų veiklą“) ir Susisiekimo ministerijos („Gerinti eismo saugą vietinės reikšmės keliuose ir gatvėse“).

Šiuo metu regione rengiama pažangos priemonė juodųjų dėmių ir avaringų vietų šalinimui – Marijampolės mieste numatoma įgyvendinti 2 projektus:
♦ Inžinerinių eismo saugumo priemonių diegimas Marijampolės miesto Vilkaviškio gatvėje, įrengiant žiedinę sankryžą;
♦ Eismo saugumo sprendinių įdiegimas Dariaus ir Girėno gatvės atkarpoje, įrengiant pėsčiųjų perėjos šviesoforinį valdymą.

Taip pat J. Mitrulevičienė informavo, kad projektų įgyvendinimo planai (PIP) pagal patvirtintas pažangos priemones bus teikiami pagal Centrinės projektų valdymo agentūros  suderintą grafiką.

Administracijos ekspertė A. Norutė pristatė pasiūlymo dėl savivaldybės projekto įtraukimo į regiono plėtros planą formos pildymo reikalavimus. Detaliau papasakojo apie pasiūlymo pagrindimo dalį, kurioje svarbu pateikti informaciją, kokie variantai svarstyti, siekiant spręsti problemą, ar yra nustatytas paslaugos poreikis, ar reikalinga nauja paslauga ar esamos tobulinimas, kaip gali būti teikiama paslauga (nuotoliniu būdu ar stacionariai), kas gali teikti paslaugą ir kitus svarbius aspektus.

Susitikimo pabaigoje J. Mitrulevičienė išdėstė Funkcinės zonos (FZ) keliamus reikalavimus dėl bendrumo. Akcentuota, jog potencialūs socialiniai ir ekonominiai ryšiai tarp savivaldybių vertinami ta apimtimi, kiek jie yra tiesiogiai susiję su savivaldybių funkcijomis, kurias numatoma vykdyti bendrai ir kurių vykdymą numatoma tobulinti įgyvendinant funkcinės zonos strategiją.

Buvo diskutuojama, kas bus atsakingas už turizmo srities atskirų veiklų, pvz. maršrutų kūrimą, kas kuruos investicijų sritį. Taip pat trumpai apžvelgti turizmo srities anksčiau savivaldybių teikti projektai, aptartos profesinio orientavimo srities įtraukimo į FZ strategiją galimybės.

Užsiprenumeruokite naujienlaiškį

Sutinku, kad mano įvestas el.paštas būtų naudojamas, naujienlaiškiams gauti.